html integreren in je website van BruggeLokaal

Hoe kun je kleine aanpassingen doen aan het uitzicht van je brugsebuurten- en/of brugseverenigingen-website?

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

foto's taggen

Een afbeelding heeft soms een handleiding nodig. Met FotoTagger breng je zo veel etiketten aan in foto's als je zelf wil, zodat elke buurtbewoner op de groepsfoto van het laatste zomerfeest een naam heeft, en de verzekeringsfoto van je auto exact laat zien waar je geraakt bent.
 
Voorbeeld zonder animatie
 

 

Taggen is op het internet niet meer weg te denken. Elke website, paragraaf, video, maar vooral afbeelding bezit een aantal persoonlijke trefwoorden die je helpen snel te zoeken en te vinden. Als je de juiste foto hebt gevonden, kan het gebeuren dat sommige details je niet bekend meer voorkomen. Daar komt FotoTagger om de hoek kijken.

 

Als je een foto van de ingewanden van uw computerkast maakt, kan je met dit gratis programma uiterst nauwkeurig aangeven waar het moederbord zit en welke geheugenkaart je moet vervangen. Op een panoramafoto van de Rocky Mountains kan je voor bezoek markeren op welke bergtop je hebt gepicknickt. Je kan zelfs zo veel informatie toevoegen dat je de foto bijna niet meer kan zien.

 Foto met animatie (veel zwaarder en beperkt aantal kleuren !)

Het is niet de bedoeling dat tekst belangrijker wordt dan de afbeelding. Daarom zijn de tags transparanter te maken en is het in de nieuwste versie mogelijk om de tekstkleur en opmaak van de handige aanwijsballonnetjes aan te passen. Ook het toevoegen van een onderschrift behoort tot de mogelijkheden. Als het je stoort dat de tags midden in een foto staan, is het mogelijk om in de Matte-modus een brede rand waar de tekstballonnetjes in staan toe te voegen, terwijl de aanwijspijlen nog steeds functioneren.

 

Omdat niet elk fotoprogramma de bijschriften herkent, kan je veel informatie kwijtraken als je met Photoshop of een andere fotobewerker begint te werken. Open het programma direct vanuit het FotoTagger-venster en de bijschriften worden apart bewaard tot je klaar bent. Vervolgens worden ze weer netjes terug geplaatst. Ook met FotoTagger is het trouwens mogelijk om simpele bewerkingsoperaties uit te voeren.

 

Ben je klaar met toevoegen, gebruik dan speciale knoppen om de foto's op Flickr of op je blog te zetten. Bewaar de afbeelding als geanimeerd GIF-bestand, waardoor je een informatieve diashow krijgt. De bewerkte plaatjes zijn daarnaast als HTML-bestand te exporteren voor publicatie op je website.

 

Doordat digitale camera's steeds populairder worden, neemt het aantal foto's explosief toe. Met FotoTagger kan je nauwkeurig bijhouden wat er ook weer op die foto's staat en waarom je ze eigenlijk nam.
Voorzie je foto's van waardevolle informatie door handige labels aan te brengen. Zo krijgen je afbeeldingen meer waarde en hoef je zelf minder uit te leggen.

Hier downloaden